تجهیزات نیروگاهی
وظیفه اصلی یک نیروگاه تبدیل انرژی از دیگر شکلهای آن مانند انرژی شیمیایی، انرژی هستهای، انرژی پتانسیل گرانشی و… به انرژی الکتریکی است. نیروگاهها انواع مختلفی دارند و به واسطه انرژی اولیه و نحوه تبدیل آنها به انرژی الکتریکی، به چند دسته تقسیم میشوند. به طور کلی در ایران، برای تولید برق، از نیروگاههای زیست سوخت، فسیلی، زمین گرمایی، برق آبی، هستهای، خورشیدی، بادی و تعداد محدودی از انواع دیگر استفاده میشود. بدیهی است که هر نیروگاه، بسته به نوع شرایط کاری، نیاز به تجهیزات مخصوص به خود را دارد، اما برخی از این تجهیزات، میان تمام نیروگاهها مشترک است.
سيستم Ignition Gas
توربين گاز قابليت استارت با هر دو سوخت گاز و گازوييل را داراست. چنانچه توربين با گازوييل استارت شود، گاز Ignition (كه تركيبي از پروپان و بوتان تبخير شده تا دماي مناسب ميباشد) براي كمك به شكلگيري شعلههاي اصلي مورد استفاده قرار ميگيرد. سيستم Ignition وظيفه تامين اين سوخت به ميزان مقتضي و در زمان لازم را بر عهده دارد. مخازن و تجهيزات سيستم گاز Ignition در گروه تجهیزات جانبی توربین قرار ميگيرند. لازم به ذكر است با توجه به نوع توربین سیستم Ignition متفاوت است که در توربینهای کلاس E در مدلهای نیامی و DLN بسته به نوع طرح و با ظرفیتهای مختلف و بصورت Feed out تامین و آمادهسازی میگردد. در نسل جدید سیستمهای ایگنیشن جهت نیروگاههای کلاس F در کشور که توسط این شرکت انجام شده است بر اساس طرح Feed Back طراحی و نصب و راهاندازی شده است.
شرکت کالا و خدمات مهندسی بوتان با توجه به داشتن تیم طراحی و مهندسی و سالها تجربه و همکاری در این خصوص با شرکت مپنا به عنوان اولین و تنها شرکتی که موفق به طراحی، نصب و راهاندازی سیستمهای ایگنیشن نیروگاهی در کلاسها و ظرفیتهای مختلف گردیده است آماده خدمات دهی در این زمینه به مشتریان محترم میباشد.
سیستمهای اسکرابر نیروگاهی
اسکرابر یکی از تجهیزات ایستگاه گاز میباشد که جهت فیلتراسیون اولیه استفاده میشود. اسکرابرها در ایستگاههای گاز در دو نوع چند سیکلونی و مشدار استفاده میشود. در اسکرابرهای چند سیکلونی از تعدادی سیکلون استفاده میشود که گاز در هنگام عبور از سیکلونها با توجه به سرعتی که پیدا میکند و خاصیت سیکلونها توسط نیروی گریز از مرکز تصفیه شده و ذرات ناخالصی از طریق مسیر زیر سیکلون به بیرون از مخزن هدایت میشوند و گاز خالص از خروجی مخزن به قسمتهای بعدی ایستگاه هدایت میشود. در نوع مشدار سرعت گاز پس از ورود به مخزن کاهش پیدا کرده و پس از عبور از مش، طبق قوانین فیزیک ذرات سنگین از گاز جدا شده و گاز خالص از خروجی مش به قسمتهای بعدی ایستگاه هدایت میشود.
شرکت کالا و خدمات مهندسی بوتان با توجه به داشتن تیم طراحی و مهندسی و بر اساس آخرین استانداردهای جهانی به عنوان اولین شرکتی که موفق به بومیسازی اسکرابرهای نیروگاهی گردیده است آماده خدماتدهی در این زمینه به مشتریان محترم میباشد.
سیستمهای میترینگ نیروگاهی
با توجه به اهمیت مصارف انرژی در پروسههای صنعتی مختلف اعم از نیروگاهها، پتروشیمیها و غیره برای محاسبه میزان مصرف سوخت، از سیستمهای میترینگ استفاده میشود. با توجه به تغییر حجم در دماهای مختلف بر اساس استاندارد های جهانی از جمله API ، AGA ، SERG و … میزان جریان باید در دمای استاندارد اندازه گیری و مورد توجه قرار گیرد.
در سیستمهای فلو میترینگ گاز طبیعی علاوه بر فلو و دما پارامتر فشار نیز به عنوان ورودی به فلو کامپیوتر داده میشود. با توجه به نوع خروجی فلومتر از جمله پالس و غیره نوع ورودی فلو کامپیوتر را نیز میتوان مشخص نمود. همچنین ترکیبات گاز اعم از متان، اتان، دی اکسید کربن، پروپان و … را نیز میتوان از دستگاه های آنالایزر گاز از طریق شبکه مدباس به فلو کامپیوتر منتقل کرد.
شرکت کالا و خدمات مهندسی بوتان با توجه به داشتن تیم طراحی و مهندسی و و بر اساس آخرین استانداردهای جهانی به عنوان اولین شرکتی که موفق به بومی سازی میترینگهای نیروگاهی گردیده است آماده خدماتدهی در این زمینه به مشتریان محترم می باشد.